Een dorpom van te houden

Met iets meer dan 10-duizend inwoners vormt Breukelen een bescheiden woongemeenschap. Toch zullen er maar weinigen zijn die nooit eerder van het dorp hebben gehoord. De oude historische dorpskern, in combinatie met de fantastische ligging, maken van Breukelen een bijzonder geliefde woonbestemming.

Breukelen maakt deel uit van de gemeente Stichtse Vecht, samen met de dorpskernen Maarssen en Loenen aan de Vecht. Dankzij de centrale ligging heeft het dorp een sterke band met de steden Utrecht en Amsterdam. Een belangrijke trekpleister is de historische, door de rivier de Vecht doorsneden dorpskern. U treft hier een ruim aanbod aan van onder meer gezellige winkeltjes, cafés, terrassen, restaurants en andersoortige uitgaansgelegenheden. Vooral ’s zomers, bij mooi weer als de terrassen vol zitten, kan het er gezellig druk zijn.

Daarnaast heeft Breukelen uitstekende maatschappelijke voorzieningen. Er is een ruim aanbod aan scholen en gerelateerde instellingen, waaronder kinderopvang, basisscholen, 3 middelbare scholen en universitair onderwijs in de vorm van de Business University Nijenrode. Bovendien zijn de universiteitssteden Amsterdam en Utrecht allebei goed bereikbaar. Ook sportverenigingen zijn in ruime getale nabij, met onder meer  voetbalvereniging FC Breukelen, handbalclub HV Nijenrodes, hockeyvereniging Loenense Mixed Hockey Club, tennisvereniging LTV Breukelen en Golfclub Old Course Loenen en Golfclub De Haar. Zwemliefhebbers kunnen terecht in het plaatselijke subtropische zwemparadijs Het Kikkerfort.

Centrale ligging en uitstekend bereikbaar

vv-ligging

Breukelen valt binnen het beschermde woon- en leefgebied het Groene Hart, tussen de steden Amsterdam en Utrecht in. Ondanks de natuurlijke omgeving is het dorp uitstekend bereikbaar. Of u nu reist met de auto, trein of bus: u bent overal zo.

Breukelen ligt even ten oosten van de snelweg A2, binnen de denkbeeldige groene driehoek Amsterdam-Utrecht-Den Haag. Via de A2 en diverse snelwegverbindingen zijn de steden zeer goed bereikbaar. Een autorit naar Amsterdam duurt een klein half uur, luchthaven Schiphol nog iets korter. Ook het centrum van Utrecht is met 20 minuten rijden snel binnen bereik. Den Haag is iets verder weg, op een afstand van ongeveer 70 kilometer. Via de A12 bereikt u de Hofstad in ongeveer 3 kwartier.

Reizigers met de trein zitten helemaal goed. Breukelen heeft namelijk de beschikking over een eigen treinstation dat zich op fietsafstand van de woningen bevindt. Van hieruit kunt u 3 kanten op – zuidwaarts naar Utrecht, de andere kant voor de richtingen Schiphol en Amsterdam, en in zuidwestelijke richting naar de bestemmingen Gouda en Rotterdam. Ook zijn de busverbindingen in en rond het dorp uitstekend. Voor dichter bij huis is de fiets het aangewezen vervoersmiddel. In en rond Breukelen vindt u een uitgebreid netwerk van goed onderhouden fietspaden.

Verkoop gestart!

Inschrijven